Kείμενο παρουσίασης της Metal Attack

Κείμενο παρουσίασης της Metal Attack

Οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο προκάλεσαν την ανάγκη σε λαϊκά κυρίως στρώματα παγκοσμίως, να εκφράσουν και να εξωτερικεύσουν την αγανάκτηση και την οργή τους, καθώς και την επιθυμία τους για ένα καλύτερο κόσμο, μέσω της τέχνης. Ξεκινώντας από τα πρώιμα gospell των καταπιεσμένων σκλάβων, πηγαίνουμε στα παράνομα blues των μπαρ των φυλετικών διακρίσεων, το rock της λαϊκής τάξης και τέλος το metal των γκαράζ. Συγκεκριμένα η metal μουσική ξεκίνησε σαν παρακλάδι της rock για να εκφράσει αυτά που τα υπόλοιπα είδη μουσικής τη συγκεκριμένη εποχή δεν μπορούσαν. Καθώς το κεφάλαιο και οι εξουσιαστικές δομές κατανόησαν ότι μπορούν να βγάζουν χρήμα πουλώντας “επανάσταση”, ξεκίνησαν να χορηγούν όλο και περισσότερα συγκροτήματα που κάλυπταν κάποια επαναστατικά χαρακτηριστικά με σκοπό να κερδίσουν όλο και περισσότερο.

Σαν αναρχικοί είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκπόρνευσης της μουσικής, και της τέχνης γενικά, είτε λέγεται μάνατζερ, δισκογραφική, περιοδικό κτλ. Μια συνεχής μάχη που πρέπει να αντιπαλεύουμε. Η metal attack είναι μια μουσικοπολιτική αναρχική συλλογικότητα που ασχολείται με το σκληρό ήχο και με τις πολιτικές προτάσεις που μπορεί να έχει ή να θέλουμε να δημιουργήσουμε. Αντιλαμβανόμαστε την μουσική σαν αγαθό, ως δημιουργία και έκφραση, και όχι σαν εμπόρευμα. Μέσα από την εκπομπή, τα μπαρ, τις εκδηλώσεις και τις άλλες δράσεις που διοργανώνουμε θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά τόσο με τους λάτρεις του σκληρού ήχου που είναι ευαισθητοποιημένοι κοινωνικοπολιτικά, όσο και με τους πολιτικοποιημένους αναρχικούς που θέλουν να ασχοληθούν πιο πολύ με αυτή τη μουσική, με στόχο τη δημιουργία μιας δομής που θα πηγαίνει κόντρα στον καθωσπρεπισμό και στο ήδη υπάρχον, κόντρα στην εκμετάλλευση ανθρώπων μέσω της μουσικής βιομηχανίας, και με τις δράσεις μας να προτάξουμε τα πιστεύω μας.
Η metal attack προωθεί αυτοδιαχειριζόμενες δομές οι οποίες βασίζονται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες, την αναρχία, την αντιεμπορευματικότητα και το σκληρό ήχο. Για εμάς η metal μουσική μας έδωσε μια διέξοδο να δούμε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι και λειτούργησε σαν καταφύγιο που μας έδινε τροφή για κοινωνικοπολιτική σκέψη, εχθρότητα προς το υπάρχον status quo αλλά και μια αίσθηση αλληλεγγύης με τους ανθρώπους που αισθάνονταν το ίδιο. Αυτή τη σπίθα που δημιουργήθηκε με την ανακάλυψη αυτής της μουσικής θέλουμε όχι μόνο να την διατηρήσουμε αλλά και να την φουντώσουμε. Παίρνουμε από τον δημιουργό την “πρώτη ύλη” και απολαμβάνουμε την μουσική ως κάτι αντιεμπορευματικό με τα νοήματα που θέλουμε εμείς να δώσουμε, και όχι με τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα που ο κάθε νταβατζής της μουσικής μας πλασάρει. Είμαστε ενάντια στην κερδοσκοπία της μουσικής, και όχι μόνο αυτό, αλλά αντιλαμβανόμενοι και τον τρόπο που δουλεύει ο κόσμος για την ώρα, χρησιμοποιούμε το χρηματικό αντίτιμο εργαλειακά, όπου θεωρούμε ότι μπορεί να προσφέρει στους σκοπούς της συλλογικότητας. Αναρχία γιατί αμφισβητούμε όχι μόνο τις οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις της ιεραρχικής κοινωνίας αλλά και την ιεραρχία συνολικά. Πιστεύουμε στην ισότητα – αλληλεγγύη – αυτοοργάνωση. Αμφισβητούμε επίσης κάθε είδους διάνοια – ειδημονία,προσπαθώντας να ζούμε με αυτό το τρόπο στο βαθμό που είναι εφικτό στην υπάρχουσα κοινωνία και παλεύοντας για το κόσμο που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Προτάσσουμε την πολύμορφη αναρχία, αντιλαμβανόμενοι την πολυτασικότητα του κινήματος αλλά και υποστηρίζοντάς την, γιατί η επίθεσή που δεχόμαστε είναι πολύμορφη και η αντεπίθεσή μας πρέπει να είναι ανάλογη.
Αυτοί οι τρεις άξονες συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο δρούμε. Μόνο αποφασιστικό όργανο είναι η ανοιχτή συνέλευση της ομάδας κάθε τρίτη 7 με 9 μμ. Ακολουθεί η εκπομπή μας 9 με 11 στα ραδιοφράγματα με σάτυρα, μουσική και επικαιρότητα… Η ομάδα στεγάζεται στον χώρο πολύμορφης δράσης αναρχικών, Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια, όπου γίνονται και τα metal cafe bar κάθε πέμπτη στις 7 με 12 το βράδυ. Όσοι εκφράζονται από τα παραπάνω αλλά επιθυμούν να προσθέσουν κιόλας περιμένουμε να τους γνωρίσουμε εκεί.

metalattack.espivblogs.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *